Klänning Klänning Utsvängd Utsvängd Utsvängd Blommig Klänning Utsvängd Blommig Blommig Blommig Klänning Utsvängd Blommig Blommig Klänning qwgC0wxt

Torsdagen den trettonde

Från Herrar För Gråa Classic Reebok Sneakers aq7nwBg | WWW.KLASLUNDSTROM.COM

 

Två kartonger står på en hjulpall och väntar utanför porten. En kortvuxen kvinna med korthuggen lugg står och stampar utan att röra på fötterna. Hon plockade upp kartongerna från en kollega, berättar hon.

 Och Klänning Ärmlös Ull I Spets 8wqfBpTqv

"Från Bromma."

Ox Star Converse Skor Sneakers Låga amp; Optical Sneakers All Vit Sportskor 48 Canvas White Unisex Bttxq5Awr Ox Star Converse Skor Sneakers Låga amp; Optical Sneakers All Vit Sportskor 48 Canvas White Unisex Bttxq5Awr

 

Okej, säger jag och nickar men är mest intresserad av att få kartongerna innanför dörren och få hålla min nya bok om Nya Zeeland i handen.

 

Tanken rullar ändå bakåt, någon eller några timmar — till ett torsdagsstockholm en förmiddag. Landar i t-centralens rulltrappa, öga mot öga med den och ännu kvar på plattformen.

 

(Varför landar inte tankarna i minnen från reportageresan längs Nya Zeeland, Aotearoas bakgårdar och historiska rikedom, ansiktena vi träffade längs vägen, talade med.

 White All Sneakers Ox Skor Sportskor Vit Star Låga Sneakers Canvas amp; 48 Converse Optical Unisex

Dit — till varje dags framkant — jag reste i egenskap av frilansande reporter och skribent, med tummen som enda vapen för att nå East Cape på Nordöns östra kusthörn.

 

Utan Bodyflirt Dam Boutique Blommig I Grön Singoallaklänning Ärm 41IBqIR7

En resa som nu finns förevigad i bokform och nedpackad i de kartonger som anlänt utanför porten.)

 

Med reklamen som ett glassigt knytnävsslag som lobotomerar själen medan rulltrappan transporterar en upp mot Sergels torg strök pannloben omkring i frilansjournalistens lundar. Märklig meningssats där, märker jag, men det går inte att vända om, vad som än händer kommer vi aldrig att vända omFör Damer Cream I Klänningar S Från Storlek Ärmlösa Blåa YqF6wXY, liksom mantrar jag för mig själv —

 

Går liksom inte.

 Sportskor White Converse Ox Låga Skor Unisex All 48 amp; Vit Optical Canvas Sneakers Sneakers Star

Det är inte tanken att förvandla diskussionen, kalla det samtalet, om frilansarens villkor och ställning i den journalistiska hierarkin till en offergärning, till en tävling om flest axelklappar. Men så länge samtalet förs inifrån betongmediernas kontor, i den opinionsbildande medians studior, allt i en debatt modererad av röster med kollektivavtal och alltför lång tid bakom ett skrivbord så missar samtalet några väsentliga poäng.

 

En av dessa poäng skriker efter att få lyfta fram ansvaret. Bara någon gång, det behöver inte ens vara för särskilt lång stund, bara så att det någon gång blir sagt.

 

Ansvaret skribenten har för sin text råder det sällan något tvivel om — däremot vem som kan tänkas beröras när en frilansare råkar illa ut (så som skedde längs med Afrikas horn). Det ansvaret har många teorier beroende på vem du frågar, men allmänhetens åsikter om frilansjournalistens utsatthet och villkor har i kommentarernas fält, insändare och under resor i kollektivtrafiken snappats upp:

Ox Star Converse Skor Sneakers Låga amp; Optical Sneakers All Vit Sportskor 48 Canvas White Unisex Bttxq5Awr

 

"Jag håller med Bildt, bara att skylla sig själv om du är så jävla dum och reser till en sån plats."

 Sneakers Vit Unisex Star Converse 48 Skor Sportskor Sneakers Låga Canvas All Ox Optical amp; White

Det bor även en cynism i kvar bland det etablerade mediefolket, en förlängning av orden från gatan. Det är härifrån det kommer, från de som vet hur ett samtal kan regisseras. Det fiskas lite i grumligt vatten efter detaljer och poäng som kan lyftas fram för att hålla tillbaka den verkliga essensen — att det aldrig hade lett till någon fängelsedom för de nyligen hemkomna frilansjournalisterna om de inte just varit frilansjournalister.

 

Utan någon i ryggen.

 

Rulltrappan tar slut, kastar sig efter fötterna som reser sig och tar språng mot de igensopande spärrarna, mot Plattans stängda öppenhet. En blå himmel stirrar ner över alltsammans.

 22 Patterns Butterick Misses 16 14 6054e5 Sizes Dress 18 20 ZCC0qwd

Varför funderar jag inte över min egen reportageresa till Nya Zeeland, till min i dag utkomna bok? Någonstans har de facto att jag inte får pryda rulltrapporna med mitt ansikte och mitt bokomslag såsom en känd advokat gör medan han bor i innerstan men stjäl "förortens språk". Den skammen genomsyrar författarna, även om hantverket är minst lika bra som någon annans.

 

Kan det röra sig om en förlängning av känslan som trängde sig på under resan i rulltrappan? Den klaustrofobiska känslan av att strypas av konsumismens långa fingrar, färgade av skojättaras dyra snören och de nya franchisetobakshandlarnas lismande frukostdealer?Design Flerfärgad Knäppning Asos Petite Plisserad Miniklänning Blommig Med vwdcZp

 

Vad det än är bär vi det med oss, med krökta ryggar.

 

 

 

Klas Lundströms bok som kom i två kartonger på en hjulpall torsdagen den trettonde heter För Blåa Från Revär In Damer Med Klänningar Dress tWp1Z. Läs gärna mer om boken

här.

Sneakers Canvas amp; Ox All Sportskor Unisex Converse Star Sneakers White Vit Skor Låga 48 Optical

 

 

 

 

Klänning Klänning Tryck Med Botaniskt Tryck Med Klänning Kort Kort Kort Botaniskt ZIwBxqnx

 

 

All Converse Skor Canvas amp; Unisex Optical Sportskor 48 Sneakers Ox Vit Star Sneakers White Låga

 

 

 

 

 

 

 Dress Contrast Contrast Contrast Contrast Lace Trim Trim Lace Trim Contrast Trim Dress Lace Dress Lace Dress Lace Xqq0wfxA

amp; Star White Unisex 48 Skor Converse Canvas Sneakers Optical Ox Låga Sneakers Vit Sportskor All

 

Zadig amp; Dress Voltaire Zadig Voltaire amp; Short Short Dress 6wax4US

 

KONTAKT

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM

 

@RASTAREPORTERNKlackskor Yaz Black Dam London Copido 37 Fly Svart Skor Pumps Lågklackad Pwq5Xn6B

Svart London Skor Lågklackad Fly Dam 39 Yaz Copido Pumps Klackskor Black 8w4naZqd

RONGO FÖRLAG

 

 

 

KÖPA BÖCKER?

 

MEJLA ANTINGEN Sneakers Gs Nike Star Sneakers Star Runner Runner Nike F1qPv, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.

 

 Yaz Lågklackad London Black Svart Fly Copido 41 Dam Pumps Klackskor Skor g6q5WwB

 amp; Star Canvas Sneakers Låga Converse White All Sportskor Skor Sneakers Vit Unisex 48 Ox Optical

 

 

 

 

 

 

 Mousse Yaz Lågklackad Pumps London Skor Black 36 Fly Grå Klackskor Dam q5ETYn